Blogg 2017-

Lördag kväll, här regnar och det känns som sommaren (den lilla som varit) är över. Det börjar mörkna redan kl 20.30. Men det är läge för lite myskvällar med levande ljus då. Alla fyra valparna har öppnat ögonen och man ser vilken skillnad det gör, nu får dom lite mer personlighet. Dom är så fina allihopa och mamma Lady är så duktig med dom. Ikväll har gamlemorfar Lucas fått hälsa på valparna, han var så lycklig, pussade och tvättade och nosade och buffade på dom. Valparna verkade förtjusta över uppmärksamheten. Klorna är klippta och det gick bra. I morgon flyttar hela gänget ut till den stora valphagen i vardagsrummet. Bilder kommer imorgon.

 Oj, vad tiden går fort. Valparna är redan 11 dagar gamla. Så underbart att sitta och iakttaga de små liven hur de beter sig. Det är fler än jag som tycker det är väldigt spännande att få spana in de små valparna. Gamlemorfar Lucas sitter utanför kompostgallret i valprummet och är sååå sugen på att få komma in och hälsa på småttingarna. Han får dock vänta till Lady ger klartecken att det är okey. Kan tänka mej om drygt någon vecka. Men att sitta och titta på de små, det är helt ok tycker mamma Lady.  

Nu är namnen bestämda på valparna, den röd/vita hanen skall heta Emil, den viltfärgade hanen skall heta Eddie, den trefärgade hanen (svart/vit och lite, lite ljusbrunt i ansiktet) skall heta Eddie och tiken (trefärgad) skall heta Ellen.

Om en knapp vecka kommer dom att flytta ut i stora valphagen i vardagsrummet. Tror Lady vill vara lite mer i händelsernas centrum nu. 

Idag är valparna 8 dagar gamla. Det har varit en händelserik vecka och full rulle i valplådan, äta, sova, krypa runt, äta, sova, krypa runt. Lady är en väldigt duktig mamma och pysslar om dom små på bästa sätt. Snart kommer valparna att få hälsa på sin mormor Kamilla och gamlemorfar Lucas. Jag spenderar mycket tid i/vid valplådan. Det är så fantastiskt roligt att iaktta hur de små beter sig. Redan nu har jag en liten aning om deras personlighet. Funderar på namn och har snart klart vad valparna kommer att heta i stamtavlan. Idag blir det ingen bild, kameran la av så vi satsar på bilder i morgon i stället.

Tjohooo.

Näst sista dagen innan ledigheten börjar. Sen blir det semester och därefter 1 månads tjänstledighet. Om 8 dagar väntar vi tillökning i kenneln. Lady är beräknad till 28 Juli, sååå spännande att se vad hon döljer i sin mage.

Magen är rund och go och jag har känt och ser sparkar på olika ställen. Hon är pigg och vill fortfarande hänga med på promenader. Vi tar dock inga jättelånga turer eftersom termometern visar på 24-26 grader. Det blir tidig morgon och sent på kvällen vi rastar hundarna. Resten av dagen har dom fri tillgång till hundhagen när vi är hemma.