Om oss

Gårdskullas Kennel fick namnet godkänt av SKK i början på 2010.

    
Vi som står bakom Gårdskullas Kennel heter Mari och Lars Johan Runeberg. När vi startade kenneln bodde vi i Östra Villastaden som ligger centralt i Kungsbacka. Området heter Gårdskulla, vilket passade bra som kennelnamn för uppfödning av gårdshundar. 
Numera bor vi i Sätinge som ligger i Fjärås, ca 5 km söder om Kungsbacka.

Dansk/svensk gårdshund är ingen ny ras för oss. Redan 1998 kom vår första gårdshund, Youhais Billy Boy, till oss. Det var genom avelsrådet Anne Hansson som vi fick kontakt med Anna Bergman på Youhais Kennel i Hammenhög. Billy var egentligen bokad av en annan familj men dom lämnade sent återbud så när vi ringde Anna var Billy och hans kullbror Isak Isbjörn till salu. Han var då 6 veckor gammal. Anna skickade upp polaroidkort på valparna, eftersom vi ville ha en hund med röda tecken valde vi Billy, Isak var vit/gul.

Jag minns så väl när vi hämtade honom i samband med en utställning i Halmstad. Han var då precis 8 veckor gammal och Anna stod utanför utställningsområdet och lämnade över honom till oss. Detta var ett fantastiskt ögonblick när vi för första gången fick hålla vår lilla hundvalp. 

Ja, så kunde det gå till när man köpte gårdshund för många år sen. Billy Boy är tyvärr inte i livet längre, han blev 16 år och 10 månader. In i det sista var han pigg och lekfull.

Efter några år började vi fundera på en kompis till Billy. Det var många raser som passerade genom ”luppen” men vi kom alltid tillbaka till gårdshunden.  Vi fick kontakt med Bengt-Åke och Gunilla på Kennel Piece. Där fanns Falkentorps Karin som var parad med Easy Jump´s Chuck (Benke). Vi blev en av de lyckligt utvalda valpköparna och fick hem vår ”Piece Råttfångaren Lucas” i maj år 2005. Stor lycka för hela familjen och inte minst för Billy Boy.
Lucas är idag både svensk- och norsk utställningschampion och blev BIR (bäst i ras) på rasklubbens årliga utställning i Tollarp 2010.

Idag finns Kamilla från Per Ottossons kennel Björkstugan, som näst yngst medlem i vår hundflock. Hon är Lucas och Björkstugan Nova`s  dotter.
Kamilla är nu 4 år och har fått sin andra valpkull, fyra tikar. I den första kullen blev det 3 hanar och 1 tik. Tiken (Gårdskullas allra första Lady) har stannat kvar i kenneln.

Kamilla är svensk- och norsk utställningschampion.

Vårt hus i Sätinge